Kuka minä olen?

Tervehdys!


Minä olen Hanne Kivioja, olen pop/jazzmuusikko ja -laulunopettaja. Valmistuin musiikkipedagogiksi (AMK) joulukuussa 2021.

Olen laulanut erilaisissa kokoonpanoissa n. 10 vuoden ajan ja keikkaillut niin jazzduolla, tanssimusiikki- ja bilebändeillä kuin hardrockyhtyeellä.

Laulunopettajaopinnot aloitin vuonna 2018 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja opetankin parhaillaan popjazzlaulua: minulla on ollut sekä yksityisoppilaita että pienryhmäopetusta ja olen opettanut myös musiikin perusteita eli ns. musiikin teoriaa.

Olen oppinut elämässäni monta asiaa vasta tehtyäni riittävästi virheitä. Hyvä laulutekniikka on yksi niistä. Olen laulanut huokoisella äänellä, joka rasittaa äänihuulia. Olen laulanut puskemalla, joka myös rasittaa äänihuulia. Olen ollut matalalta laulava "altto" ja olen ollut korkealta laulava "sopraano" ymmärtämättä, että olen oikeasti niitä molempia, kun vain hallitsen yksirekisterisen äänentuottamisen. 

Kehittyessäni laulajana soundini eli ääneni sointi on parantunut ja se soi nyt täyteläisemmin kuin koskaan. Olen saanut arvokasta oppia laulamisen opettamiseen tekemällä asioita kantapään kautta.

Sain idean tämän verkkokurssin toteuttamiseksi syksyn 2019 aikana. Aikaisemmin olen itse etsinyt valtavasti laulutekniikkaan liittyvää tietoa Internetistä ja YouTubesta löytyykin paljon materiaalia. Haaste on siinä, että suurin osa videoista on englanniksi ja ne voivat olla kenen tahansa tekemiä. Mikään ei kerro siitä, onko kyseinen tapa oikeasti ergonominen ja turvallinen äänentuottotapa.

Lisäksi olen huomannut, että vaikka kielitaitoni on hyvä, omalla äidinkielellä saatu opetus ja tieto on minulle ymmärrettävämpää. Uskon, että monilla muilla on sama tilanne kanssani. Lisäsysäys verkkokurssin tekemiseen tuli opintojeni kautta: tein verkkomateriaalin osana opintojaksoa Projektit ja innovaatiot!

Tervetuloa oppimaan kanssani ergonomista äänenmuodostusta ja täyteläisesti soivaa ääntä!