Musiikkialan koulutus


Kainuun ammattiopiston konservatorio, muusikko

Opiskelin Kajaanissa muusikoksi v. 2016 - 2018. Pääaineenani oli pop/jazz-laulu ja opettajinani toimivat Antti Annola (Estill) ja Sanna Kilpeläinen. Sivuaineenani oli piano ja opettajanani toimi Antti Karkola.

Kainuun ammattiopiston konservatoriossa opintojen taustalla on pitkälti ajatus yrittäjyydestä. Perustimme NY-yrityksen, jonka kautta tutustuimme käytännön työelämään, käytännössä siis keikkailimme ja hoidimme itse yrityksemme kirjanpidon, laskutuksen ja dokumentit mm. tilinpäätöksen. Minä toimin yrityksemme toimitusjohtajana lukuvuonna 2016 - 2017 ja markkinointipäällikkönä lukuvuonna 2017 - 2018.

Opintojen aikana sain kunnian olla mukana lukuisissa workshopeissa, ulkomaan projektissa ja opiskelijakavereiden loppututkinnoissa. Lisäksi yksi opintojen huippuhetkistä oli Kainuun ammattiopiston konservatorion 15-vuotisjuhlakonsertti, jossa olin mukana useassa kokoonpanossa: taustakuoroissa useille esiintyjille, mm. skotlantilaiselle Riley -artistille sekä yhtenä stemma/leadlaulajana Queen- ja Hey Hey, My My -tribuuteissa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, musiikkipedagogi (AMK)

Aloitin opinnot JAMKilla musiikkipedagogiikan koulutusohjelmassa syksyllä 2018 ja valmistuin joulukuussa 2021. Kahden ensimmäisen lukuvuoden aikana olin suorittanut kaikki yleiset opinnot, pop/jazzlaulun ja musiikin perusteiden didaktiikkaa, vapaa säestyksen opintojakson, workshopeja, musiikin kuuntelun, lukemisen ja kirjoittamisen opintojaksoja, musiikkialan yrittäjyys -opintoja jne. Kolmannen opiskeluvuoden jälkeen olin suorittanut edellä mainittujen lisäksi pedagogiset opinnot loppuun. Neljännen vuoden syyslukukaudella minulle jäi tehtäväksi pop/jazz-laulun B-tutkinto.

Ensimmäisenä vuotenani laulunopettajani oli Jenna-Mari Bågeberg. Toisena vuotenani opettajakseni vaihtui Kaija Kivioja, joka opetti minulle myös pop/jazz-laulun didaktiikkaa. Kaija oli laulunopettajani koko loppuopintojeni ajan.

Opetin JAMKin Harjoitusmusiikkiopiston puitteissa pop/jazz-laulua yksityisoppilaille ja pienryhmässä sekä musiikin perusteita lukuvuonna 2019 - 2020. Lukuvuotena 2020 - 2021 opetin yksityisoppilaita Harjoitusmusiikkiopistossa, yksityisessä musiikkikoulussa ja kevytyrittäjänä. Viimeisenä opiskeluvuotenani sain myös päätoimisen tuntiopettajan työn Jyväskylän ammattikorkeakoululta.

Alkuperäinen suunnitelmani tehdä pop/jazz-laulusta C-tutkinto toukokuussa 2020 siirtyi lokakuulle koronapandemian takia. C-konserttini nimeltään "Tarinoita rakkaudesta" tallenne löytyy täältä.  B-tutkintokonserttini "In the Spirit of the Divas" oli 23.11.2021 Suomalaisen musiikkikampuksen 20-vuotisjuhlapäivänä osana Gradian Loisto-konserttisarjaa. Livestream jäi tallenteeksi kahden viikon ajaksi Gradian YouTube-kanavalle ja se löytyy täältä. Tallenteet löytyvät tämän jälkeen kappaleittain myös Instagramistani.

Opinnäytetyöni käsittelee valmentamista laulunopetuksen keinona. Valmentava esimiestyö on tullut minulle tutuksi aiemmassa työelämässä ja omien kokemuksieni ansiosta näen valmentamisen äärimmäisen hyvänä opettamisen muotona. Opinnäytetyöni löytyy Theseuksesta nimellä "Vocal coachista todellinen valmentaja. Pop/jazz-laulunopettaja toisen asteen oppilaitoksessa."

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, musiikkipedagogi (YAMK)

Aloitin opinnot JAMKilla musiikkipedagogiikan ylemman ammttikorkeakoulututkinnon koulutusohjelmassa syksyllä 2023 ja opiskelen polkuopiskelijana lukuvuoden 2023-2024. Teen opintoja töiden ohella vauhdikkaasti ja tavoitteena on valmistua heti loppukesästä tai alkusyksystä 2024, kun pääsen avoimelta väylältä tutkinto-opiskelijaksi!

Musiikkipedagogi YAMK -opintoihini sisältyy musiikkiteknologiaan, musiikin etäopetukseen, ryhmäpedagogiikkaan ja kehittämistyöhön liittyviä opintoja. Olen aiemmin elämässäni opiskellut johtamista tradenomi YAMK -opinnoissani, joten päätin tällä kertaa keskittyä pedagogisiin opintoihin.

Opinnäytetyönäni kehitän valmentamisen työkalupakin osaksi instrumenttipedagogiikan opintojaksoa, eli olen edelleen vahvasti valmentavan opetustyylin puolestapuhuja!

Muusikon työhön liittyvä koulutus ja opinnot


Jyväskylän ammattikorkeakoulu
musiikkipedagogi (YAMK) 25.8.2023 -


Jyväskylän ammattikorkeakoulu
musiikkipedagogi (AMK), pop/jazzlaulu 20.8.2018 - 7.12.2021
opettajana Jenna-Mari Bågeberg (1. lukuvuosi) ja Kaija Kivioja (2. - 4. lukuvuosi)


Metal-musiikin laulupedagogiikkaa: Pop & Jazz Open, Mari Multanen 2021

Rock-musiikin laulupedagogiikkaa: Pop & Jazz Open, Mari Multanen 2021

Huiluäänet haltuun -workshop: Äänikorjaamo, Emmi Pakkanen 2021

Ääniefektit ammattilaisille: Pop & Jazz Open, Mari Multanen 2021

CVT: Efektien käyttö workshop (Raija Silfverberg) 2020

Estill: Notkeutta ääneen workshop (Antti Annola ja Jaana Turunen) 2020

CVT: Kolmen päivän peruskurssi (Sini Spoof) 2019


Bassonsoiton opintoja 2019 - 2020
opettajana Väinö Liinamaa

Kitaransoiton opintoja 2019 - 2020
opettajana Sami Finkbeiner

Kajaanin ammattiopiston konservatorio
 muusikko, pop/jazzlaulu 10.08.2016 - 1.6.2018
opettajina Antti Annola ja Sanna Kilpeläinen

Estill: Peruskurssin sisältöä (Antti Annola) 2016
ja erillisenä kurssinaan Belting (Antti Annola ja Juha Eerola) 2017

Kajaanin ammattikorkeakoulu liiketalous, 
markkinoinnin erikoistumisopinnot 30.08.2007 - 18.12.2009


Kajaanin Lyseon lukio, ylioppilas 01.06.2002


Kajaanin musiikkiopisto: saksofonin soiton perusteet
opettajana Riikka Pieviläinen 2016 - 2017


Kajaanin musiikkiopisto, klassisen laulun opintoja
opettajana Pirjo Niemi 2000 - 2002


Kajaanin musiikkiopisto, kitaransoiton opintoja
opettajana Markku Huttunen 1997 - 1998

Kajaanin musiikkiopisto, harmonikansoiton opintoja